De tweede stap naar uw vernieuwende onderneming - Metro Holland

Ga naar de inhoud

De tweede stap naar uw vernieuwende onderneming

Stap 2.

U heeft het probleem van één of meer anderen opgelost. Dat is mooi en mogelijk heeft u dat zo gedaan dat er zelfs een heel nieuw bedrijf is ontstaan. We hebben al meerdere keren zo'n situatie meegemaakt dat het helpen van die ander er toe geleid heeft dat nieuwe samenwerkingen ontstonden. Samenwerkingen tussen partijen die elkaar anders nooit gevonden hadden. Samenwerkingen die heel nieuwe mogelijkheden openden.

Hoe dan ook, stap 2 is nu ook belangrijk... U gaat nu anderen vragen om UW probleem op te lossen, maar voor u dat kunt vragen, zult u uw situatie en uw uitdaging moeten weergeven.
Gebruik maximaal één A4 tje om de situatie of de uitdaging uit te leggen.
Wat is uw zakelijke wereld en wat wilt u er in betekenen? Hoe duidelijker u bent, des te gerichter kunnen de denkers kijken naar een oplossing.

Laat ze drie kwartier lekker los. Ga niet beoordelen. Het liefst zegt u niets, behalve als ze u gericht iets vragen. In brainstormsessies is alles goed, als het creatieve proces maar op gang blijft.

Na maximaal drie kwartier is de sessie over en kan er gevraagd gaan worden. Heeft u vragen? Als u een oplossing niet zelf kunt toepassen, wie heeft deze oplossing ingebracht? Is het een nuttige oplossing? Is er samenwerking op mogelijk, want blijkbaar weet die persoon er wat van. Kan je dat leren, inkopen, of er mee samenwerken?
Probeer zo breed mogelijk te zoeken naar praktische oplossingen voor je uitdaging.
Vraag je brainstormgroep het hemd van het lijf. Je hebt minstens een kwartier de tijd om ze te prikkelen met nog meer te komen.

Daarna ga je samen lekker iets eten of drinken en hoe dan ook even ontspannen. We hebben nog niet anders meegemaakt dan dat het enorm positieve bijeenkomsten waren met heel verrassende uitkomsten.

Naar stap 3
Terug naar de voorpagina

Terug naar de inhoud