Waarom werkt het? Kan je dat uitleggen? - Metro Holland

Ga naar de inhoud

Waarom werkt het? Kan je dat uitleggen?

Waarom werkt jullie methode?

Het is in de kern heel simpel. Ondanks dat zelfs iemand als Einstein het al eens liet optekenen. Einstein ondervond het zelf ook. Als outsider wist hij tot zijn relativiteitstheorie te komen. Als insider heeft hij nooit meer zo'n doorbraak mogen meemaken, hoe hij er ook naar op zoek was.
Wil je een nieuw antwoord, dan zal je dat moeten krijgen van iemand van buiten. De insiders zullen steeds blijven denken en doen binnen de geaccepteerde en akkoord bevonden paden. Die hebben al te vaak gehoord dat iets zo niet hoort, zo niet kan of 'zo doen we dat hier niet'.
Het kan ook zijn dat ze simpelweg de kennis niet hebben om buiten de al bekende paden te treden. Als je bekend staat als 'de ondernemer' ga je dan toegeven dat je ook even 'vast' zit? Neen toch? Immers dat zou je naam als alleswetende ondernemer maar kunnen schaden.
Dus hou je je stil... en faal je.

Een outsider heeft al die kennis niet. Die is nog niet geconditioneerd door kennis en gewoontes. Die komt gewoon met oplossing die nergens op slaat... En vanuit die belachelijke oplossing kom jij als ondernemer misschien wel ineens tot een oplossing waar je zonder die outsider nooit opgekomen was. Briljant! Dat je daar nooit eerder opgekomen bent!
De outsider kan je net dat zetje in de juiste richting geven. Het gaat er daarbij niet om of het allemaal al direct toepasbaar is. Dat kan je later wel bezien. Het gaat er op dat je in andere lijnen gaat denken. Dat lukt je alleen maar met van die nietswetende outsiders die van die domme dingen zeggen omdat ze er toch geen verstand van hebben...Geen commentaren
Terug naar de inhoud